Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
just remember that death is not the end


allt måste passera


vissa människor borde inte
få reproducera sig,
säger han
och skruvar av korken

som vilka då? frågar jag

¤

ikväll kan
jag inte blinka
benen innanför min hud kliar

klåda
under pannbenet
innanför hårfästet

och jag börjar gräva efter det fula
det svarta bakom mina ögon
tills jag finner blod


som vilka då, säger jag igen

¤

och ett fotoalbum våldtar mitt minne
och jag kan inte
hjälpa det -
mina drömmar
är inte mer än mörka rum
och tysta nätter



som vilka, säg för helvete vilka, säger jag

¤

det finns en väg att gå
en stig jag följer ibland
en skog med döda träd
som aldrig blommar,
där hittar vi igenklistrade porrtidningar
trasiga sprutor
och ett kattkadaver
där vita maskar vrider sig
som plågor, som muskler, krämpor

se maskarna - får katten att röra på sig:
den ultimata sanningen om allt liv




hålen i mitt ansikte expanderar
suger i sig alla röster

suger i sig allt
som måste passera, allt som måste dö



säg vilka, säg vilka som inte
borde få
reproducera sig, säger jag

¤

och han tar min hand
kysser
mina kinder, stryker bort mitt hår
från ansiktet


våra föräldrar, säger han tillslut

våra föräldrar









Fri vers av Robert W
Läst 658 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-29 14:59



Bookmark and Share


  J.Markus.K.Brännström
Haha! :D
Jag fattar :(
2009-06-29

  LePenseur
Och naturligtvis glömde jag tillägga att liknelsen om fotoalbumet, var det bästa jag läst på länge...
2009-05-30

  LePenseur
Som en örfil. Gillar att du knyter ihop styckena mer än vanligt, med samma stycke återkommande (som vilka). Slutet var dessutom klockrent. Perfekt stämning, det där vemodet. Och spriten i texten gör det inte sämre...
2009-05-30

  Yvonne Vigstrand
Som en spännade novell i kortare form...du skriver med själen min vän...dina ord går rakt in i en.

Kramar/Yvonne
2009-05-29

  C.Degerfeldt
du kan skriva om vad fan som helst och det blir ändå.
2009-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W