Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att leka med elden är farligt, att leka med forsen...


Strömkarlens trånvals


Förlän mig, min sköna, blott en natt
uti er skönhets dyrbara hov
ägna mig denna stund och jag lovar
göra er härlighet så mycket
mer än bara rättvisa

möt mig, ers majestät, ned vid forsen
där tusenåriga ekar släcka sin törst
Kom nig i mitt vatten, kom vederkvick
dina lustar på de enklaste vis

Seså
sitt upp på bäckahästens rygg så
möts vi där virvlar bli skum





Fri vers av Gawain
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-20 12:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart skriven, omsorgsfullt valda ord som skänker en skimrande sagolyster åt din text.

Ah, Näcken... han som besjälar forsen på samma sätt som råndan besjälar de nordiska skogarna. Naturväsen, ännu starka och fria, levande i sin fulla kraft. Det är blott vi människor som gått vilse, som förlorat oss själva bland cement, maskiner och teknik.
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain