Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att inte hitta saker, som jag vet ska finnas, det kan göra mig helt frustrerad


ALMANACKAN

Av ett av mina barnbarn, köpte jag
en fin almanacka för 2009

I lördags, skulle jag ta fram den, hittade
den inte, jag letade överallt, i bokhyllor,
i byråer, men ingenstans fanns den

Jag är en sådan person, som när jag inte
hittar det jag söker, så vänder jag upp och
ner på allt, ger mig inte förrän jag hittar det

I söndags, fortsatte jag letandet, tänkte,
kanske i linneskåpet, så jag letade igenom
det, nej, ingen almanacka

Det var en fin almanacka, med hundar,
jag undrade så vart jag lagt den, jag
slutade leta

Det är måndag, jag sitter vid mitt köksbord
och äter middag, det är då jag kommer på,
vad den är, almanackan

Så jag reser mig upp, tar ner almanackan,
som sitter på väggen, javisst, under den sitter
den nya almanackan för 2009, med dom fina
hundarna

Nu minns jag, satte den där för att veta, var
jag hade den, det är så typiskt mig, jag slutar
aldrig leta, förrän jag funnit det jag söker


anits 22 december 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-22 23:39



Bookmark and Share


  Sofie Viktoria
Haha! Så där gör jag också. Lägger undan saker på självklara platser så man lätt hittar igen. Men hittar man? Jo, efter långt letande så :)
2008-12-23

    Madeleine Ågren (Maduska)
Å, vad jag känner igen mig! T.ex. att leta efter glasögonen, som sitter på näsan. :-)
2008-12-23

  Sladjana Zubcevic
"Nu minns jag, satte den där för att veta, var
jag hade den, det är så typiskt mig, jag slutar
aldrig leta, förrän jag funnit det jag söker "
Vackert!
2008-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Här har vi en bra illustration till Jes 30-15:18 samt Luk 10:38-41.
Det är först när man stillat sig som Herren kan komma till tals och visa oss vägen.
2008-12-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP