Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöflinga

Skimrande vita iskristall
vart fick du ditt liv ifrån
vem skapade vita vintervägen
den ifrån som du kom

Vem skapade livets rundel
från livet vita himlavalv
vem skapade färden
vem orsakade ditt fall

Hur färgsattes ljuset
där du speglades i norrsken
hur föll du, du föll
så skimrande så ren

Hur kom du på min vante
så blöt av min gråt
ville du säga, sa du
andras förlåt.

För mig är du själva livet
jag viskade till dig
säg aldrig säg inte
förlåt till mig

Jag har valt livet
det som färdas däri
trots tårar på min vante
ligger min längtan och vi

Skådar upp mot det vita
tar ett steg fram
älskade lilla flinga
du som är utan namn

Mina steg ej stannar
ser märken i allt vitt
det livet kallt och blött
det livet är mitt

Vantens våthet stärker
din förlupna färd
färden min väg stärker
och gör oss allting värt




Fri vers av Yrre VIP
Läst 615 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-23 23:13



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
En underbar dikt rakt igenom!!/B
2008-12-23

  TheMoon
Urhäftig dikt!
2008-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP