Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Minnen från revolten"(3)

Minnen från revolten - Foresta(3)

Kejsar USA lät i denna mörka tid 1968
ett påbud gå till världens rikaste stater
att stödja Dollarn - Annars rasar världsekonomin!
Elitens Nyheter(DN) satte stora rubriker:
POLISEN SLÅR EN JÄRNMUR KRING FORESTA
hotell på Lidingö där det hela skulle göras upp

Det var en kulen morron i januari
Fjärilar i magen samling klockan fem på söder
Walkitokikontakt med kamraterna på Lidingö
Ner i tunnelbanan till Ropsten
Vi var de enda som var kvar till slutstation
och Lidingötåget - obegripligt att dom inte hade
några civilare där!
Sen uppdelning i smågrupper så polishelikoptern
inte skulle misstänka något

Vi var en gerilla på trehundra!

Vid en given tidpunkt drogs alla samman
och stormade ner mot Forestas entré
Inte för att komma in eller kasta sten
utan för att elda en jättedollar

När polisen kom med hästar hugg och slag
var uppdraget redan utfört och vi tågade
i samlad trupp efter spåren över till
tunnelbanan i Ropsten
Nöjda med det slag vi förorsakat hela
den internationella kapitalismen
till stöd för Vietnams folk




Fri vers av claes fredelius
Läst 189 gånger
Publicerad 2008-12-26 09:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius