Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naveln är en magnet för barnet i mig

Träffade Sofi på Ny Gemenskap
Såg henne först som ensam flicka
i kyrkan men sen kom hon fram till mig
Och sa hej...

Vi berättade lite från våra liv
Både sen sist och tidigare
Då var hon ljuv gatumusiker som tjänade
100 kronor timmen vid Hökens gata
Nu var hon telefonförsäljare av telefonabonnemang
och pekade beklagande på vecken i sin mage

Jag ska inte säga mer om hennes
kroppsliga behag...men hon sa att nu
fick hon en helt annan bild av mig
Du var ju så full då jämt
Visst observerade jag hennes runda rumpa
Men det var fadershjärtat som slog och slog
i mitt bröst

Och hennes öppna och "barnsliga" sätt
att säga sanningar man sällan hör

Nu är hon inte så ung längre och känner sig
ensam utan barn och familj som det är så svårt
för henne att tro på...

Vi fann varann och jag var så glad
Jag vill så gärna vara din vän Sofi!




Fri vers av claes fredelius
Läst 173 gånger
Publicerad 2008-12-26 12:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius