Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

broder oro





jag undrar
vem klandrar en människa
som aldrig
gör anspråk på att leva

vem orkar
stå upp
i den här vinden

som rycker loss håret ur rötterna

sprider strån
på nyligen avlidna gator
som slickar
dina fötter


idag är du blasé
och på väg någonannanstans
billie holiday
sjunger
YOU GO TO MY HEAD
och allt är
väntan på något annat

jag vandrar på la rambla
transorna där
deras pancake-makeup är fantastisk


någon kastar en flaska
i tegelvägg,
jag ser splittret sen

ser dig i varje skärva



här finns ingenting som stoppar
här finns ingenting
som känns

här finns bara mina skor
min väg
och de passagerare jag valt




och vi kysser alla
nyligen avlidna läppar
rör vid redan döda ansikten

vi döper dem

till älskling



och jag minns

en flicka liten som står på knä:
hennes bröder
i en ring omkring henne



så låt mina händer vila
runt din hals,
du kan lämna allt
om du bara vill

och de som kan,
väljer sina mördare

de kallas
vinnare



och oroa dig inte,

vem dömer en bödel
som aldrig levt själv



inatt

talar staden
till oss,
gräset likt en hand
runt våra tankebanor


men du
min kära vän
oroa dig inte för mig

det finns ingenstans
att ta vägen

för dig heller










Fri vers av Robert W
Läst 609 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-12-30 23:17



Bookmark and Share


  Fånga dagen
du skriver väldigt bra har inte läst dig tidigare
mvh Anna-Karin
2009-02-13

  peter markurth
kanon...
2009-02-01

  Yvonne Vigstrand
Så grymt bra skrivet...gripande o vackert på samma gång....du kan verkligen använda ordet.

Kramar/Yvonne
2009-01-28

  blåbärsdrömmar
Det här är minst lika bra som allt annat du skrivit; möjligen bättre.
Jag har läst alla dina texter minst en gång, och jag kan inte annat än älska dig.
2008-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W