Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sorligt att Freund hade rätt när han påstod att vi söker våra föräldrar i våra kärleksrelationer... kunde han inte ba tycka att de kunde vara nått bra istället av destruktivt?


Sur tant

 

en sur jävla tant

eller 

en jävla sur tant

de var det

jag skulle förvandlas till

på bekostnaden av uppmärksamhet från dig

 

du låg där i din dvala

och kunde verken säga

”bu” eller ”bä”

om inte jag skällde ut dig efter noterna

då tyckte du jag var en tok go kvinna

som förtjänade massor med

kyssar och kramar

 

varför dög jag inte som vänlig och snäll?

en mes propp vill väl ingen ha

men en elak en – de var nått att tråna efter…

 

i helgen satt jag i mitt föräldrars hem

och såg på deras spel…

min mamma som var tvungen att

skälla ut min pappa med

hårda piskiga ord – så han kunde agera tillslut

 

nu vet jag varför min barndom var fylld av ironi och sarkasm

när hon väl satt på den tuffa attityden – kunde hon inte stänga av det

gentemot oss andra…

 

men

hellre lever jag i ensamhet

i all evigheter

än förvandlar till

den sura jävla tanten

som får höra

vilken jävla sur tant hon är…

 

men sorgligt nog

lär jag få leva i ensamhet i vilket fall som helst…

men gode gud - jag slipper vara sur för de!

 

 




Övriga genrer av BlåhäXa
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-07 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa