Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Poetisk Pluralism med 13 poeter


granatgropen i jordgubbslandet



under den innevarande vapenvilan
den trettonde i ordningen, vill jag minnas
blev min yngre broder ytligt skottskadad
i vänster arms främre mjukdelar

sju mindre barn dödades av granatsplitter

min nära grannes nyrenoverade villafastighet
förefaller, enligt trovärdiga källor, relativt oskadad
förutom granatgropen i jordgubbslandet

krevaden som fastighetsägaren redan omskolat
till en soluppvärmd, barnvänlig swimmingpool

den krutrökta kanonmaten
serveras som huvudrätt
i lusthuset

liksom nötkakan
till kaffet




Fri vers av Ronny Berk
Läst 428 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-01-09 19:30



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
under den innevarande vapenvilan
den trettonde i ordningen, vill jag minnas
blev min yngre broder ytligt skottskadad
i vänster arms främre mjukdelar

____Är det sant ?
2013-11-28

  L.byström
som en krigsreporters observation av en möjlig verklighet...bra.
2009-01-11

    Tea Alex
"Liksom nötkakan till kaffet" Mkt bra avslut! :)
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk