Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt blyertssträck i världen

Dom har sagt att jag lever ensam.
Man har sagt, Du har det bra.

Men vad säger man egentligen om "Snälla förklara" och en halv liter kaffe klockan halv fem på morgonen och telefonen som ringer 10 i 7.

Vad säger man egentligen om dörren som stängs strax efter fyra och skärmens blå ljus. Om maten som bli lagad men aldrig upp äten.

Dom har sagt jag lever ensam.
Man har sagt, du har det bra.

Skolan står med öppna armar, poängen står på led för att betas av.
Musiken rinner ur högtalarna. I en sliten fuskskinns soffa sitter jag.
funderar , halv fem och "snälla förklara" blir sanning.

Jag tar på mej jackan blåser bort för att återvända.
Ett par timmar till. stänger o släcker lindar in mej i det mörker som så gärna står till tjänst.

Dom har sagt jag lever ensam.
Man har sagt, Du har det bra.

Mitt blyertssträck i världen




Övriga genrer av Galgdocka
Läst 297 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-09 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Galgdocka
Galgdocka