Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så nära och så oändligt faller korpen mot stjärnorna och psalmen klingar ännu ohörd


Vintervilans dunkla natt

I vintervilans enslighet
står skrivet himlens hemlighet
där själens längtan vilar
Och frosten målar himlens bud
i evighetens enkla skrud
där ljuset sakta strilar
Himlens spegel, hjärtats degel
bränner eld av is
mänskan finner paradis

I ljusblå toner färdas tid
att möta dem som vaknar vid
en stjärnas stoft i vinden
Förväntansfulla händer sträcks
där frusen frösådd äntligt väcks
och herden öppnar grinden
in till fåren, döljer spåren
fruset stoft som damm
böjer knä vid nyfött lamm

I tidlöshetens djupa natt
har himlen lämnat livets skatt
fördold i gryningsljuset
så stilla tiger andens tid
ett ord, en bön och allt är frid
en ängel lämnar huset
flyr med ordet, dukar bordet
stoft blir bakat bröd
Bjuder livets överflöd




Fri vers av korpfjäder
Läst 290 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-09 21:54



Bookmark and Share


  Svartsilver
vilken poesi du skapar!
2009-01-11

  Mona*
Livet
2009-01-10

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Så vackert så vackert.
Jag blir stum
2009-01-09

    papillon
Oerhört vacker, fenomenalt uppbyggd men mest av allt trösterik -
borde ingå i nästa upplaga av palmboken!
2009-01-09
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder