Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Råkade höra lite av trevlighetsprogrammet Spanarna... och drog öronen åt mig...


Dom halvt lyckliga?


vetenskapen har sagt

kluster bildas

Olyckliga i sina grupper

och Lyckliga i sina


och att lycka smittar mer

än olycka


(som om lycka och olycka

vore artmotsatser)


då säger (skamlöst) de

som ser sig som lyckliga:

I svåra tider är det alltså

särskilt viktigt

att se till att hamna

i rätt grupp - -



men jag har hört

att lycklig blir man först

när man gör någon annan

lite lyckligare


och om nu lycka

enligt vetenskapen

skulle smitta mer

än olycka

vore det väl inte alltför riskabelt

för en sådan Lycklig

att nån gång titta in hos,

typ sänka sig till,

ett sånt där olyckligt kluster

och sprida lite lycka?


kanske är han rädd att finna

att han egentligen hör hemma

utanför både lycka

och

olycka













Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-10 17:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP