Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från flera grader kallt i flera veckor, helt plötsligt i morse var det flera grader varmt, och snön är det inte så mycket kvar av


VART ÄR VI PÅ VÄG

Igår ett underbart, härligt sparkföre
idag gick det nästan inte att ta sig
fram med sparken

Det var inte lätt, jag gick så nära dikeskanten
jag kunde, hade mina broddar, sparken
den hade jag att hålla mig i, för på vissa
ställen var det glashalt

Jag ville så gärna gå ut, få andas in nytt
syre, det var skönt trots att det blåste,
ganska mycket

När snön försvinner, så kommer det som
gömt sig där fram, ingen vacker syn, och
inte lätt att inte trampa, i dessa högar
som många människors fyrfotavänner,
lämnat efter sig

Jag tycker att det inte ska behöva vara
så svårt, att ha en påse med sig, plocka
upp efter sin vän, många gör det säkert,
men lika många gör det inte

Det värsta jag såg, var när det plockats
upp efter hunden, men lämnat påsen kvar
i diket

Jag undrar ibland är vi människor så lata,
så vi inte kan ta med oss hem, det våra
vänner lämnar efter sig

Allt som det trampats i, som vi får med
oss på våra skor, tar med oss hem, barnen
som springer, ramlar, trampar i lorten som
hunden lämnat efter sig

Jag mår illa när jag ser, hur människor
beter sig, så snälla skärp er ta upp efter
er vän, allt blir så myclket trevligare för
oss alla

anits 12 januari 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-12 19:12



Bookmark and Share


  Rosen VIP
Instämmer! och det är inte roligt när man får ovett då någon tror sig veta att det är jag som hundägare som har lämnat min väns toalettbesök, bara för att vi passerar någon annans lilla hög, lagd där sen tidigare. Har fått vara med om det ett par gånger.
Vädret rår vi inte över men väl mycket annat!
2009-01-13

    sunnanvind
Slöa människor som ger oss andra dåligt rykte oförtjänt! Jag blir lika arg som du då jag ser hur de ger oss andra dåligt rykte.
2009-01-12

  Sladjana Zubcevic
"Jag ville så gärna gå ut, få andas in nytt
syre, det var skönt trots att det blåste,
ganska mycket"
Vackert!
2009-01-12

  Larz Gustafsson VIP
Ren slöhet från dessa hundägares sida.
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP