Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag mäter ålder i erfarenheter

ditt mått är år och grått hår,
mitt är meter av erfarenheter.
pension efter en månads tågande i europa,
som lånade, sensationella och kromade romantiklopar.
statistiken över skiten, du vet bland liken och sånt
är det ändå riken som vårat like som är mest berikat av äldre gubbar och gummor som grubblar om summor
jag tycker det är en smula försiktigt
att kalla det sorgligt
mer rätt hemskt likt en ostämd gura
som turas om att på oljigt sätt
äta sig mätt på feta komplimanger och fett
men fingeravtrycks klanger som inte passar i pusslet
ska kastas i flustret
det händer när kappor vänder efter vinden
och man glömt vad man hinner och kan vara stolt över

jag mäter ålder i erfarenheter
och jag blir flera meter när jag passerar kometer,
bara går åt sidan och får komplimanger
för mina talanger
och klanger min stämda gura ger
och jag tänker inte lura er
men jag blir höjd när jag klarar båstads-krongligt
och jag är nöjd över det jag lyckats åstadkommit

jag mäter ålder i erfarenheter
och med mossa på spik har jag sått nya planeter
nu har det gått sin tid, jag har glömt vad du heter




Fri vers av fönster
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-19 00:09



Bookmark and Share


  korrigerad
shit, kanske den bästa du skrivit! några stavfel dock, (åstadkommit, hemskt osv.) men roliga, kluriga rim har du fint fått till! Bra bra bra!
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

fönster
fönster