Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

21






väggarna, de stilla,
de glömmer aldrig
sitt innehåll

fönstren, de rena,
de är vykort från världen
filtrerade genom dina ögon



mamma, jag blöder
men jag hittar

inga sår




*


du drar dina fingrar
längs mina revben, säger:
du blir mer och mer kött
mer och mer utfyllnad
det som finns där inne
försvinner
bit för bit

jag drar fingrarna
genom ditt hår, hör:
tickandet från bomben
du har bakom pannan
som hotar
att förgöra dig


*





jag minns inte längre mina drömmar
bara din andedräkt
och orden
du maskerade dina tankar med:


jag klarar mig


jag klarar mig





*


väggarna, de stilla,
de glömmer aldrig
sitt innehåll

ögon, de grumliga,
vad de en gång sett
färgar för alltid
din syn









Fri vers av Robert W
Läst 667 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-01-20 16:16



Bookmark and Share


  eelinpersson
varför heter texten 21?
2009-11-17

  wayward - taiga
i första stycket, 'de'; väggarna, fönstrena, vykorten, ögonen,

tilltalet

i andra stycket; duet, den latenta stubitråden

i tredje stycket; jag´s refektioner, kontra du´s skuld, en jobbig överlåtelse, nåt urskuldrande, skittungt, massivt arv man knappt orkar bära.

i sista stycket; åter till objektivets öppna likgilt...

skickligt byggt, med amper eftersmak.

titeln kan vara/ stå för mycket, utan att säga nåt i onödan hittar jag fler än tre hållbara underliggare till den.

sällan har jag knappat in nåt i kategorierna nedan med ok, idag gör jag det;

bra, som alltid robert w
2009-01-20

  Maria Zena Viklund
du ska inte skriva haiku du är gjord för det här och jag bara älskar ditt språk, som talar innanför hud, tack!
2009-01-20

  Mr Lindemann VIP
Någon gång tänkt på att skriva en haiku?
2009-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W