Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om relationer och deras relativitet i realtid


Försöka är detsamma som att lyckas

Världen består av relationer,
relationer mellan ting
och relationer mellan relationer.
Varje ting i sig utgör en relation
mellan relationer.
Allt är relation.

Relation är ett slags reaktion,
där två faktorer reagerar
med, på och mot varandra
via sin särskilda relation.

”Varför lyssnar du inte på mig!”
”Du tar inte ansvar för vår relation!”
”Du har gjort mig till den jag är!”
”Bär dig inte åt som en femåring!”

Världen är en reaktiv
och jäsande häxkittel,
en relationsvulkan.
Varje punkt representerar sin omvärld.
Har du en gång hamnat där
i det som kallas tillvaron
så ta dig till vara,
ty det finns det ingen väg tillbaka
ut ur världen till ett nirvana eller paradis.
Glöm det!
Du lämnar aldrig världskoket,
men du kan försöka leva med det
och försöka förverkliga dina avsikter.
Visst händer det att vi dör
och blir ett med det osynliga relationsspelet,
men vi spelar ändå med,
bakom den synliga världsscenen.
Andra kan fortsätta kämpa
för det vi kämpade för.
När alla avsikter möts och stöts och blöts
blir resultatet oftast
att ingendera partens syften helt blir verklighet.
Att leva är att kompromissa.
Världens sak är din sak,
världens problem ditt problem!

”Varför gör du inget åt det du tycker är fel?”
”Det är de små stegen i vardagen som är de viktiga!”
”Tillsammans är vi starka!”

Försöka är detsamma som att lyckas…

---

Ha en skön helg!

önskar Algotezza




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-22 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP