Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som i en hägring av lusta


såg dej som en oskyldig skugga under mörkt vatten
brovalv av drunknad tid seglar på tidlösa sekunder
tung dimma förmörkar vatten som söker strömmar

men


som i en outsäglig hägring
ser jag den grönskande oasen
den törstande kamelens vattenbärare
ryttarinnans välsvarvade lår som omsluter
hans fradgande länder

främmande länder

dit tankefaror söker sej
som häcklande flyttfåglar
oskulds undflyende
likt rovdjurs kattlika rörelser

dina obskyra linjer av svällande lusta
under orientens svarta nathimmel
långsamt drunknar jag i oasen
som endast var en hägring

med kamelryttarinnan som det enda
leende vittnet




Fri vers av Ronny Berk
Läst 488 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2009-01-25 11:28



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
såg dej som en oskyldig skugga under mörkt vatten


________+++++
2013-11-25

  genni VIP
Åh vilken poesi, vilken poesi......

Strålande vackert, "bokmärks"!
2009-02-05

  kärleks ängel
den stora förväntning i den sensuella hägring
2009-02-05

  Maria Zena Viklund
vilken vacker tavla du utmålar här i allskönskonster, tack!
2009-01-26

    ej medlem längre
Vackert om lustans hägringar:)
2009-01-25

  Måna N. Berger
Dikten är flerskiktad, som skiktmåleri av någon gammal konstens mästare. Bakgrunden, de tre första raderna är så oerhört vackra "brovalv av drunknad tid.."
Sedan bryter lustan in, och spefågeln som gycklar med orden, kättjan och den otämjda lidelsen. För att strax blekna, som hägringen när solen sjunker.
Men kamelryttarinnan är kvar, leende, genomskådande hägringen.
2009-01-25

    Nattviol
finner det svårt att kommentera dikten..
så som den förtjänas kommenteras
den säger så otroligt mycket
mellan raderna, bakom orden
i pauserna... och dubbeltydigheten
(länder.. och ´länder´)

den är vacker, lite vemodig
men också med stänk av leende hopp!
2009-01-25

    Erika H
Den är som en dröm, din text. Mjukt böljande och färgsprakande med lusten beriden och beskriven.
Med det vittnet... kan det inte bli fel.
En skön text att läsa och vila i.
2009-01-25

    ej medlem längre
vackert och sensuellt!
2009-01-25

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Het och sensuellt vacker
2009-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk