Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjung om studentens lyckliga dar?

larmet utanför, bilar som tutar
solen bränner sig igenom persiennerna
jag svettas inte blir bara varmare

det finns ingen svalka att nå
och jag är utan min lösning

jag vacklar ut
tappar orienteringen bland all lastbilsflak
alla blommor, alla mössor alla blågula band

sväljer utan saliv
vinglar vidare

stannar till
detta är en mardröm

min blick fastnar på en ung flicka
hennes mun har fastnat i ett grin. Hon höjjer sitt plastglas från lastflakets brännande kaos mot mig
skål!

Jag följer henne med blicken tills flaket försvunnit




Övriga genrer av Malin Ringdahl
Läst 408 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-25 15:19



Bookmark and Share


    baruk
En stark bild av främlingsskap och utanförskap, förutsätts vara total!
2009-03-24

    snöö
Jag tycker om denna text. Bilden du beskriver blir så verklig genom dina ord. Man ser smärtan i den där dagen då så många förväntas vara lyckliga. Bra skrivet.
2009-01-25

  Rolando Furioso
Snygg ögonblicksbild av att känna sig utanför. Inte kunna dela fasader.. Känns
2009-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl