Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den goda människans synd.


den 26 juli kl. 13:28 ·
Alla är lika mycket värda.
Alla. För du är en god människa. Du är med i grupper som värnar om de små, svaga människorna.
Du hjälper så gott du kan.
Tar i försvar. Tar debatten.
Men tror du inte att jag vet?
Att jag är mindre än du.
Min stavning avslöjar mig.
Mitt uttal avslöjar mig.
Du skulle aldrig drömma om att döma mig.
Att påpeka. Att se ner på mig.
Men tror du inte att jag vet?
Att trots att jag är intelligent,
kan läsa och skriva,
har högsta betyg i allt,
faktum är, högre betyg än dig.
Stavar fotölj fåtölj.
Så finns det ett speciellt överseende med mig,
ett speciellt leende som är falskt,
en överdriven omtanke
en särbehandling
För jag är ändå mindre. Som ett barn. Som ett husdjur.
Som en älskad katt.
Ditt personliga white trash.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Malin Ringdahl
Läst 485 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-09 15:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
https://scepticemia.files.wordpress.com/2013/04/humanity-is-overrated.jpg
2015-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Det finns inga goda människor.
2015-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl