Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avslut.


Saker i livet sker inte av de anledningar vi tror. Exempelvis kanske du blev till av misstag under en passionerad natt?
Har du otur, så var kanske natten inte ens passionerad. Kanske var det inte en natt? Kanske sju ganska mediokra minuter?

Jag sitter här i en soffa. Varför?
Å ena sidan har vi älskat varandra sanslöst i åratal. Den orsaken har mycket på sin sida.
Fötterna svalnar mot kyla. Ska jag sticka dem under hans ben som jag brukar, eller ska jag tänka tanken fullt ut?

Om inte hon kvinnan, nervös av all manlig uppmärksamhet, börjat tala med en heliumröst-ni vet, rösten man får av att andas helium från en ballong, så hade jag inte suttit här.
Om hon inte frenetiskt talat om sin ledgångsreumatism, istället för att flickskratta underdånigt, så hade jag aldrig suttit här.

Å andra sidan, så hade jag inte suttit här om inte min röst varit flickigt underdånig en gång i tiden.

Det var dags att ta på sig strumporna.




Fri vers (Prosapoesi) av Malin Ringdahl
Läst 322 gånger
Publicerad 2015-08-09 14:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl