Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dessa bibliska tider

 

Bakom och inom mig miljoner av dödade
från min egen släkt och folk


framför mig brända, lemlästade och döda
från min nästas familjer och folk


ett osynligt ljus förbinder dessa öden
som jag inte till fullo förstår

 

mitt hjärta blöder




Övriga genrer av Rachel Roth
Läst 386 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-01-26 10:17



Bookmark and Share


    papillon
Denna dikt återkommer jag till gång på gång, den lämnar mig ingen ro på ett sätt "som jag inte tillfullo förstår" .
2009-02-06

    Jnåt
dina ord skapar liv.
2009-01-28

    Bim
...läser och läser och undrar och undrar,-tänker på alla böner som stiger mot skyn medan husen faller och blir nya stenar att kasta,-tänker också på vilka som bistår med vapen och sist men inte minst tänker jag på alla galor för barn...
2009-01-26

  halmstrå
tvåhundratusen barn utan föräldrar
det spelar ingen roll vilken nationalitet. De är barn.. och kriget har tagit deras föräldrar. Vi måste enas kring att ta hand om barnen.
2009-01-26

  MeAmmie VIP
Så starkt skildrat rakt från ditt hjärta! Riktigt och viktigt!
Mer Love, Peace and UNDERSTANDING!
Fridens Lena Liljor/Ammie
2009-01-26

  Eva Langrath VIP
Krig kan aldrig förstås det får alltid hjärtan att blöda. Tack för dina ord.

Eva
2009-01-26

  Carola Zettergren
Ja..hjärtat blöder!
2009-01-26

  © anakreon VIP
Civilisation och empati
två bristvaror i det moderna
saamhället.
2009-01-26

  vera gade VIP
min nästa - ljus--hjärta
är de bärande orden
som jag tacksamt tar emot
2009-01-26

  rebecca d
ack, det var ljuset...ja, även det...är inte så enkelt att ...förstå...men det finns där, jag ser det också!
2009-01-26

  rebecca d
nej, det är svårt att förstå.
om man inte räknar med synd och ondska....?
tungt....
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth