Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mörka ord om en mörk tid
Jag krystar inte fram ett glättat ark



Brytpunkt

 

visste väl att allt

skulle komma ikapp mig

har väntat på det

sedan dagen i min barndom

när dödsmedvetandet blev ett faktum

 

kan inte räkna alla gånger

jag gick till sängs livrädd

för döden

och hur många gånger jag tänkt

att det svåraste i livet återstår

 

att dö

 

döden har fått

större plats än livet

genom ensamhetens

meningslösa tid

som inte bjuder på

förväntningars ögonblick

 

återstår transportsträckan




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-01-27 11:49



Bookmark and Share


  Fånga dagen
mycket bra skrivet om något ingen vet hur det är att vara i intet
mvh Anna-Karin
2009-01-28

  Eaglemountains VIP
Smärtsamt, man minns barndomens rädsla för döden, och man är i vuxen ålder medveten om hur hård sorgen är, när man utsatts för dess prövningar ..... som tär så svårt i ens kropp ....
2009-01-28

  Teresia Ridell
Smärtsamt rakt o öppet. Känns genom märg o ben. Känner igen att leva med döden, alltför nära.
2009-01-27

  Eva Langrath VIP
Smärta och möte med den innersta rädslan som vi alla bär förmedlar du med både insikt och vedmod.

Eva
2009-01-27

  Hans Christian
Smärtsam och mycket fint skriven poesi. Sista strofen deliciös.
2009-01-27
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP