Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tender is the ghost the ghost I love the most


monster





regnbåge rinner över himmel blå,
men det var en dröm
bara en dröm,
vi måste ha dött för länge sen
mina händer är kalla
och mina ögon ser ingenting,

solen har spruckit där
på himmel grå
men det är ingen dröm nu
ingen dröm,

ljuset häller stjärnor i våra glas
och när vi druckit upp, du och jag,
lyser vi starkare än någonsin,

och natten brinner fortfarande
på en ömtålig bål
fräter sönder oss, vår sömn
var ingenting annat
än sömn,


berätta för mig hur
jag ska leva
så visar jag hur du ska dö;

det kommer ske mellan två ögonblick
det ena kommer du sträva efter
det andra
kommer strax efter

vi är dåliga människor, jag vet
men strävar
efter att göra gott

och motorvägar binder våra tarmar
till den här platsen

salivsträngar
binder vår åtrå till våra offer

allt flödar, blodet sprutar
ur mynningen på din kropp
när du testar dess hållbarhet,


så visa mig

visa mig
dina monster under sängen

men kära barn, det finns inga
monster
under sängen

det finns inga monster
det finns
bara oss här
på den här platsen

bara du och jag

här










Fri vers av Robert W
Läst 623 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-01-26 19:41



Bookmark and Share


  Lola
...och jag läser den som texten till en låt.
Verkligen värd att tonsättas.
2009-01-27

  Anna Frölander
Ser den här som två dikter, två delar rättare sagt, den första rör sig i luften, på avstånd som himmel, regnbåge, sol, stjärnor och jag räknar även in dröm och sömn.

Den "andra dikten" tar vid efter /vår sömn var ingenting annat än sömn,/ och här blir det mycket mer kropp, blod, asfalt, fast mark under fötterna.
Som en sammanföring av dessa två delar kommer monstren, dom som man varken kan säga att dom finns eller inte finns. Dom som hör till lite varstans, nära eller långt ifrån, i alla möjliga skepnader.

Jag gillar blandningen.
Och det starka drivet i att här fanns något som gått förlorat.
/Det finns inga monster under sängen/
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W