Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...jag föds på nytt varje morgon, känner mig så oskyddad, utan kontroll, livrädd och sårbar. Under dagen växer jag  för att på kvällen känna att jag är kapabel till vad som helst...




Morgonskör

Brutalt en morgon åter gryr
jag kämpar att bli vaken
den trygga mjuka sömnen flyr
och dagen ligger naken

 

Min sårbarhet är nu som störst
när ingenting är givet
jag känner ingen större törst
att dricka utav livet

 

Fast dagar kommer som på rad
då tankarna är tunga
var kväll finns hopp att vakna glad
vill höra livet sjunga

/Annika Strömberg 2003




Fri vers av •AW•
Läst 489 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-01-26 22:00



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Helt underbar dikt och jag känner igen detta känner samma sak väldigt ofta
Bravo
Anna-Karin
2009-02-01

  Njord
Underbara rader med fint avvägda rim.
Vet inte om jag ska se dikten som du men om det är så så tycker jag att det måste vara skönt att börja varje dag med att veta att man växer till nåot stort.
2009-01-27

  Larz Gustafsson VIP
Lysande!
Jag tycker mycket om den här och tar den till mig. Faktum är att den passar mig som hand i handske.
Du skildrar det hela på ett sanslöst fint och träffsäkert sätt.
2009-01-27

  Carola Zettergren
Vacker poesi med hög igenkänningsfaktor!
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

•AW•
•AW•