Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirkusliv och cirkusdöd

Hans svarta smoking glänser likt en nyryktad häst.
Hennes kropp doftar sinnligt av den rosa parfymen.
Från manegen tvingar han henne till trapetsens topp.

Snabbt flyger hon över publik med öppna munnar.
Där nere väntar hennes clown i sin rostiga Volvo.
Sista flyget innan frihetens landskap öppnas för dem.

Publikens skrik fyller hennes öron med vassa nålar.
Hon landar på sågspånsbädden likt en våt snöflinga.
I den svarta smokingen speglas hans bleka ångest.

Framtiden virvlar bort framför clownens sorgsna ögon.
Stråket av rosa parfym sveper förbi hans röda näsa.
Passagerarsätet gapar för evigt tomt i den rostiga Volvon.




Fri vers av Annamina
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-27 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annamina