Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har fått inspiration av en Pink-låt


Vad skulle jag säga

Vad skulle jag säga till en flicka på 13 idag,
när jag själv är 46, om hur det är att leva.

Skulle jag berätta att man hela livet
kan ha dåligt självförtroende.

Skulle jag säga att ju äldre man blir
ju mer komplicerat blir det att leva.

Jag skulle kunna säga att när man blir äldre
så tar man inte åt sig av kommentarer
som man gör som barn, synligt,
men det kan göra minst lika ont innuti.

Jag skulle säga att det bästa man kan ge sig själv
är att acceptera den man är och
försök inte pressa ner dej i en form du inte passar i.
Det leder aldrig till nått gott.

Försök var ärlig mot sig själv
och gå på magkänslan mer än kompisarnas åsikter.

Det håller i mycket längre än
om du bara gör det andra gör.




Fri vers av mjuk
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-27 22:00



Bookmark and Share


  Anna Liljestrand
Nej.. vad ska man säga.. det inte lättare många gånger med tiden!!
2009-01-28

  Miss Mod
Vad bestämde du dig för att säga??
2009-01-28

  NågonAnnans
Svårt det där hur man skall förmedla sig till unga människor, man vill ju inte skrämmas:( Men tids nog kommer hon att få uppleva livets skola... Bra skrivet!:)
2009-01-28

  Larz Gustafsson VIP
Kanon!
Precis vad jag skulle säga!
2009-01-27
  > Nästa text
< Föregående

mjuk
mjuk