Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

The boy in the bubble

Jag såg dig inte första gången
där på bussen
men anade att du var där

Vi skulle till samma plats
samma hus
samma fest

När alla blivit talföra av vin
satt du där osynlig och tyst
med blicken i en annan värld

Jag pratade med alla
tungans band lösta

du var ensam
kontaktlös

Jag gjorde som jag brukade
klampade på i min egotakt
ville få dig med

ville nå fram
tyckte synd om

en kort stund fick jag plats i din bubbla
sen trängdes jag ut
Du ville inte dela den med mig

men det anade jag först sedan jag blivit två och
du fortfarande var en

vår familj var delad
långt innan vi separerade.




Övriga genrer av Malin Ringdahl
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-08 12:51



Bookmark and Share


    baruk
Du har definitivt "det där" som gör att jag vill fortsätta att läsa mer av Dig, då jag en gång börjat. Jag är snart "gammal", men förundras fortfarande över unga människors sätt att tolka verkligheten! Exempelvis vad gäller Dig!

Detta: att "ana" att "du var där" på en buss, på ett ställe, någonstans i närheten.. Att båda ska till samma destination, och när "alla blivit talföra av vin" märka MER: att "du satt där osynlig och tyst" - är det inte ganska typiskt att man ofta märker andras "tystnad", då alkoholen lossar hämningarna? Och så fortsätter man att "klampa på" i sin egotakt och hoppas få den stumme med sig..

Man "tycker synd" om den andre, denne, som upplevs sitta i sin egen lilla bubbla, avstängd från yttervärlden. Och ändå är det DENNE som - just då - betyder mest av alla för en! Inte förrän "jag blivit två" och den andre fortfarande är "en", och långt innan separationen är ett faktum fattar man - tyvärr ofta - alltför sent!

Då står man inför faktum: "den andre" släpper en aldrig en in på livet, denne är fortfarande innesluten i sitt musselskal, man är FORTFARANDE TVÅ! Dennes oåtkomliga ego kommer att - för alltid - vara inneslutet i bubblan, i musslan!

Din dikt är, anser jag, en suveränt bra skildring av hur en "aning" kan leda fram till något, som sedan inte klarar av att konfronteras med verkligheten. "Vår familj var delad långt innan vi separerade".

I dessa rader finns ett universum av erfarenheter av hur livet, tyvärr, ofta är. I sammanhanget ganska löjligt, men jag ger "högsta betyg" åt Ditt - definitivt övertygande - sätt att tolka en stor del av den verklighet alltför många fått - och får - erfara!

Helt suveränt!
2009-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl