Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset kommer

Tänk när dikeskanterna är fyllda
utav tussilago som förgyllda

Små solar som där lyser fint
detta ger oss då en hint

Våren sakta är på ingång
längtan känns som en vemodssång

Doften av tjälen som går ur jorden
smakar lite lätt på orden

Suckar längtansfullt och ser
bort mot värmen som den ger

Älskar när det mörka släcks
och hoppet om det ljusa väcks




Övriga genrer av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-30 20:20



Bookmark and Share


    wildrosen
du fångar längtan efter ljuset.....bra
2009-02-02

    Tea Alex
Älskar när det mörka släcks
och hoppet om det ljusa väcks


Jättefint!!!
2009-02-01

  Ronny Berk
så vackert skrivet om den längtan efter våren och värmen , väl valda rim som förstärker det positiva intrycket...
2009-01-31

  Erik L
Fin, levnadsljus och hoppfull text! Jag gillar anslaget även om rytmperfektionisten i mig hittar några brister. Lite tveksam till rimmet i den andra versen. Känns inte rent och i min läsning lite krystat. Kanske skulle du istället skriva
"Solen som där lyser grant
är för oss som en garant - "
2009-01-30

  Mr. Andersson
tack, precis i tid..

/m
2009-01-30

    eva m h
Vacker längtansdikt!
2009-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt