Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läses med fördel på finlandssvenska


Plåstersakta


Inser du
att mitt avsked
antagligen är
den första sunda separationen
i ditt liv?

(Hon lutade sig
lite tillbaka
tittade aldrig
ut genom fönstret
men såg
på mig)

Därför ska du ta det
försiktigt

ge den tid
ge den liv

lossa mig plåstersakta
från huden

klyv hjärtat i 2
men först - då

känn hur jag växer
ur dig

Och när jag
till sist
vänder dig ryggen
ska ditt bröst
vara fritt från sten

Det är dags nu, lilla vän
stå
på egna ben.





Fri vers av Saga-Sofia
Läst 364 gånger
Publicerad 2005-08-30 18:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
perfekt, njo perfekt. mycket mer än så kommer inte ur mig
2005-09-01

  Cris
Den var riktigt bra. Med finlandssvenskans uttals blev den än bättre. Lossa mig plåstersakta..! fyndigt
2005-08-30

    ej medlem längre
Bra, och ja jag talar finlandssvenska så det var lätt att uttala korrekt *ler lite*
2005-08-30

  Ola Rydberg
Du är otrolig
gillade raden
lossa mig plåstersakta från huden
en klar femma
2005-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia