Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En rövarhistoria

EN BJÖRNRÖVARHISTORIA

Idag var jag nervös så det räckte
Skulle stå inför domarskranket
Åtalad för att ha blitt skjuten
av en tjuvjägare från Folkpoesibaren

Jag förberedde mitt försvarstal noga
Plugga in fem års juristexamen
på fem minuter
Satte på Åklagarn en ung brutta i kostym

Fick fem år för våldtäckt i rätten
Gjorde en snabb karriär på kåken
Bilda Björnligan och satten sprätten
på allra tuffaste kriminalarbetarlåten

Den gick snabbt in som etta
på Världstoppen och inte undra på det
Vi satte ju en herrans femmetta
rakt i röven på...äsch jag har glömt det

Vi blev miljonärer hela bandet
Åkte kors och tvärs över hela världen
Köpte sen upp det egna landet
Till slut köpte vi hela huset av värden

Där levde vi lyckliga alla dar
I den mest underbara promiskuitet
Till tolv barn vart jag far
Så nu vet ni det!




Fri vers av claes fredelius
Läst 182 gånger
Publicerad 2009-02-02 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius