Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ser du solen stiga



Snön faller glittrande
över den vita jorden
solen stiger skimrande
över de växande orden

Ser du mitt hjärta ligga
framför dina fötter
hur det planterar sig
i den frusna jorden
och hur det trots kylan
rotar sig med nya rötter

Ser du att natthimlen är
så fylld av flämtande
stjärnors ljus
och hör du att isen
rör sig och sjunger
nedanför ditt hus

Ser du att dagen gryr
med solens strålars glans
och ser du fåglarna flockas
i himlen från ingenstans

Ser du trädens vackra
frostiga skulpturer
där de står eviga
medan du ömsom
skrattar och gråter
genom livets turer

Det enda eviga är livet
och ändå kan det inte
tas för givet
Det enda eviga är den
största kärleken
den som vill ge osjälviskt
och vara i nuet i
medvetenheten

Jag tänder ljus och rökelse
i min ljusa lägenhet
Jag sluter mina blå och
samlar kärleken jag bär
i mitt hjärta för dig
kastar en slänkyss i
tillgivenhet

och önskar jag kunde
absorbera din sorg i mig




Fri vers av SeXara
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-03 11:16



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
vackert öm kärleksdikt, dina dikter berör.
2009-02-03
  > Nästa text
< Föregående

SeXara
SeXara