Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
trött, trött men lite sol och frisk luft behöver jag, så kanske tröttheten försvinner


NATUREN FICK VÄNTA EN STUND

En tur med sparken, njuta av naturens skönhet,
är vad jag hoppas få göra den här söndagen

Jag ser ut genom fönstret, solens strålar känns
så varma och sköna, där jag står innanför min
balkongdörr och kisar mot solen

Jag vill gå ut, njuta av den vackra vinterdagen,
jag vill känna frosten bita i mina kinder, men
jag är trött, så trött

Jag tänker, en liten stund kan jag lägga mer ner,
blunda, tänka positiva tankar, ja, så gör jag

Plötsligt rycker jag till, hör något, förstår inte
vad det är, öppnar ögonen, ser på klockan,
jag hade visst somnat, sovit en timme, kanske
jag behövde det

Så sätter jag mig upp, då hör jag det igen, nu
kan jag höra vad det är, det är grannen vägg
i vägg med mig, som går med tunga steg över
golvet inne hos sig

Jag brukar höra det ibland, när han är på dåligt
humör, det är han nu, skriker till sin hund, så
hör jag en dörr slå igen, när jag ser ut genom
fönstret, ser jag hans kvinna gå därifrån

Jag funderar på om jag ska gå ut, känner att lite
frisk luft och en tur med sparken i solens sken, bör
jag nog unna mig den här underbart vackra söndagen


anits 15 februari




Fri vers av anits VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-15 17:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så rofyllt och skönt Du har det förutom grannen som stör förståss.
Jag hoppas att den störningen blev övergående.
Applåd!
2009-02-16

  Larz Gustafsson VIP
Det är nog viktigt att man unnar sig den vila man behöver.
2009-02-16

  Maria T
Jag brukar också sitta innanför
fönstret och kisa mot solen
för att jag ska få så mycket
ljus som möjligt
2009-02-15

  Eaglemountains VIP
Lungt och fint berättat, och att göra som man själv vill, då mår man bäst .....
2009-02-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP