Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den rena kärleken



Sila det du tror är
Kärleken

genom en gigantisk sil
eller ett universellt filter

rena den från dess
biverkningar och slagg;

rädsla
smärta
oro
osäkerhet
ilska
förtvivlan
sorg
hat
vrede
ångest
svartsjuka
avundsjuka
kontrollbehov
maktbehov
frihetsberövande
respektlöshet
tvång
hot

så ska du se att det
du trodde var Kärleken
ligger kvar bland slagget

för den innehåller inga av
dessa element
i sin sanna natur

den kan inte uppbåda
eller frambringa
slaggprodukter som
vållar smärta eller rädsla

Den renaste Kärleken
är densamma som den
högsta medvetenheten
det osjälviska givandet
som tar emot förbehållslöst
det som ges tillbaka
i perfekt balans

mellan två poler i ett
evigt kretslopp

mellan himmel och jord
mellan djur och natur
mellan människan och jorden
mellan mor och barn
mellan kroppen och själen

mellan älskande människor
som förstått kärlekens
aldrig sinande källa

Har du kommit så långt?
Det har inte jag

men jag strävar efter det





Fri vers av SeXara
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-05 20:35



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
underbar poesi om ren kärlek som silas fram, vackert!

*Applåder!*
2009-02-05

    Calin
Man hoppas ju ändå att nå det .. jag vet var min rena är...
2009-02-05
  > Nästa text
< Föregående

SeXara
SeXara