Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt älskade barn



Jag går mot bäddsoffan i vardagsrummet. Det är dags att natta min lilla. Hon är fem år och ligger där och väntar. 
Jag sätter mig bredvid henne och slås av en plötslig insikt. När man är fem år, då tänker man väldigt mycket. Man har sina egna tankar och sin egen verklighetsuppfattning. Man funderar och lägger ihop två och två till tre. Jag ser henne för första gången känns det som, fastän jag har tittat och tittat på henne tusentals gånger.

"Vem är du egentligen" frågar jag nästan förbluffat, men mycket ömt. "Vad tänker du på? Vad rör det sig för tankar i ditt huvud?"

"Mamma", säger min flicka med tjock röst och lyfter armarna mot mig. Jag känner hennes små armar runt min hals och vi kramas som aldrig förut.

Hon har blivit sedd på riktigt för första gången i sitt liv av mig. 
Hon är FEM.




Övriga genrer av leelee
Läst 682 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-02-08 23:47



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Ibland fångar man livets ögonblick och verkligen ÄR i stunden, härligt!
2010-02-13

    användarvänlig
Du fångar något så viktigt
2009-12-25

  erkki
Kan gott läsas igen. Så go den är!
2009-05-06

  Mr Lindemann VIP
ja , alla år har något som är speciellt då, tror jag så

bra och innerligt återgett
en ålder

varje ålder vill bli sedd

av mamma
2009-04-24

  Cosmic Johanna
Mycket vackert med djupa möten människor emellan

oavsett hur gamla vi är,

barn är ofta mer intuitiva än vi vuxna också:-)

Mycket vackert skrivet och skildrat,

stämningen och andemeningen kommer igenom.
2009-04-10

  Johan Bergstjärna VIP
FINT.... & hur ofta SER vi varandra... överhuvudtaget??
2009-04-10

  erkki
Så känslosamt! Så skrollade jag till nästa stycke och förväntade mig en fortsättning i samma stil. Jag tycker om den här sortens relationsbeskrivningar. Relationsskildringar ska man nog säga. Beskrivningar hör hemma i yrkeslivet.

Så var det slut. Jag anade inte att den var så kort. Men resten kan man ju tänka sig själv. Man behöver ju inte vara övertydlig. Och jag dröjer mig kvar vid den en stund.

För snart vill den påskgästande sonen ha en öl och en nattmacka vid köksbordet. Jag ska jämföra känslointrycken!
2009-04-09

    sunnanvind
Ömsint vackert så du slår an mitt allra innersta!
2009-02-24

  Fånga dagen
Mycket vackert med fullt av ömhet och just att du ser ditt barn berkräftar henne otroligt viktigt för deras självkänsla och utveckling och känsla av eget värde
bravo
Anna-Karin
2009-02-14

  ensmåstad
Att någon så nära kan vara en främling men inte ändå. Det tar tid att lära känna någon, fastän man för så länge sedan börjat älska de! Fin och söt text.
2009-02-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin ögonblicksskildring
2009-02-14

  Christine Sabel
Du kan glädja dig till alla år, mycket känsligt och ärligt skrivet
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

leelee