Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgjord av sorg


Det borde inte vara så svårt, inte egentligen.
Så vad är det som gör att det dröjer så,
har ju inte särskilt mycket annat att vänta på.

Varje regnig dag sitter i mitt hörn, och stirrar
på det fönster som är mitt ljud och ljus
till världen där utanför.

Räknar var fallen tår
mot fönstret krossat
i min saknad, till er


Det borde inte vara så svårt, kan ha fel.
Är bara det att de säger, att jag saknar det ni kallar
världsbegrepp.

Ändå är det så att det inte borde vara så svårt,
att visa en känsla av att en gång delade vi något
man kunde tala om som vårt.

Räknar var fallen tår
mot fönstret krossat
i min saknad, till er


för här
bortom tid, rum och känsla
ligger jag fångad 
i min trånga vita dräkt
på en plats, klädd av madrass
är jag nu, djupt in i mig
förgjord av sorg








Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 508 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-19 18:30



Bookmark and Share


  ia VIP
varje ord ger varje puls
ett extra slag
förtvivlan
ensamhet, sorg, lycka
allt som ryms i en person
som en fånge
i sitt egna fängelse
på väg att göra sig fri
men rädslan är för stor
för att ta steget

du sätter ord på tankar
och skapar liv i något
som många känner

du ger så mycket
hela tiden
att jag hoppas att diktjaget
hittar någon
som fångar tårarna
2011-04-20

  miljas
Kan (och törs endast) läsa detta som symbolik, och ändå gör det nästan lite för ont att ta in varenda rad. Den repeterade frasen är mycket effektfull, och lättar upp sådär lagom mycket - bara så att man kan tänka att 'just det, detta är bara ett poem'... Så att jag orkar läsa vidare.

Men sen blev jag tvungen att titta bort från skärmen en stund. För att sedan läsa den en gång till. Och en gång till.

Bokmärker.
2011-04-19

  Emme VIP
En väldigt stark dikt, gillar också
upprepningarna..
2011-04-19

  sockerspöket
Oj vad den kändes. Obeveklig och stormande kändes den, då man följde raderna och långsamt kom till insikt. Gillar upprepningarna, de spär på känslan än mer
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson