Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesiklubben Utböling

Poesiklubben Utböling(sällsynt ord nuförtiden)
hade igår sin andra session
Hör och häpna: Jag var inbjuden!

Men som vanligt var resan lång...
Jag hade inte fått nån adress
och datorn var sönder och Arrangörens telefon
avstängd
Då var det en timme kvar

Jag vankade fram och tillbaka
i min lilla tvåa i jakt på Lösningen
Plötsligt kom jag på att ringa
min vän Svante som turligt nog var hemma
Men han laga mat och la omedelbart på
Sen ringde han efter två minuter
och jag fick adressen via www.estradpoesi.com
Men ingen färdbeskrivning bara att det låg
i Årsta på ett Kafé Guldturbanen

Kom så på att kika på telefonkatalogens karta
Rev ut sidan och begav mig av
Tuben till Liljeholmen och sen tvärbanan till
Årsta...
Jäklar! Det skulle vara Årstaberg och inte Årstadal
7 minuter kvar till nästa spårvagn och redan
försent(jag skulle läsa först)

Beslöt mig för att gå eftersom det också
är nyttigt att gå och lugnar nerverna
Hamnade mitt i ett bostadsområde
med nybyggda lyxlägenheter i etage
med präktiga panoramafönster
Trodde jag aldrig skulle hitta ut
eller bli tagen av nån områdesvakt
Men lyckades till slut med hjälp
av lokalsinne lokalkännedom kartan
och människor jag frågade komma fram

Det var ett litet smockfullt kafé
utan rättigheter
Ari som jag känner lite läste just
Och ganska länge tyckte jag
Sen fick jag i alla fall läsa och fick
mina applåder

Sen orka jag inte mer och for hem
Det var ett bra ställe ska ni veta
Med en starkt laddad poetisk atmosfär
Jag beklagar att jag inte kunde lyssna
på poeterna efter paus...




Fri vers av claes fredelius
Läst 291 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-11 10:20



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Vilken stress...puh!
2009-02-11

  Saga-Sofia
Ja, det var fint. Ett bra initiativ och en bra stämning.

Undrade just vart du tog vägen.

/S
2009-02-11

    deb8
Jag var en av dem som stannade efter paus och även hörde din läsning som jag verkligen uppskattade. Vissa texter tar sig bättre för uppläsning än att bara läsa innantill och dina var exempel på såna. Tyckte mycket om dem och budskapen i dina texter som var kvällen mest politiksa och samhällsengagerande. Dessutom läste du dem väldigt bra och inte ett språr av strulet på vägen...
2009-02-11

  Svartsilver
klart du var tvungen att åka hem, måste tagit på kraften att hamna i ett lyxområde och knappt hitta ut;)
2009-02-11
  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius