Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är livet!

Allt detta jag upplever under en dag,
det är livet!
Alla känslor som rusar runt i mitt inre,
Det är livet!

Dagar som går och kommer,
tiden som bara är.
Möten med andra människor,
mötet med min egen spegelbild.

Det är livet!

Som jag ibland älskar,
som jag ibland hatar.

Det är livet!

Vad är meningen med livet?
Vad är min del i det hela systemet?

Jag kan välja hur livet ska böja sig kring mig,
hur mina medmänniksor ska uppfatta mig.
Jag kan välja att bara vara,
eller att agera och välja min egen väg.

Det är livet!

Som passerar framför mitt blåa öga,
genom min hand.
Som vinden genom mitt hår,
lika svår att fånga som att se.

Livet!

Nuet, verkligeheten,
närvaron runt omkring mig och Dig.
Det skimmrande ljuset kring Din aura,
den vackra lystern i ditt öga.

Det är livet!

Ett barns första skrik,
en liten hand som griper kring mitt finger.
En vacker sång,
toner som får mig att rysa.

Det är livet, för mig!

Din hand som smeker min kind,
dina läppar som kysser mina.
Dina ord,
viskade i mitt öra.

Livet!

Är vad vi gör det till,
att ta vara på och förvalta.
För vi lever endast en gång denna dag,
och dagen kan vi aldrig få åter.

Det är Livet som vi lever var dag!




Fri vers av Anna-Victoria
Läst 310 gånger
Publicerad 2009-02-11 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna-Victoria
Anna-Victoria