Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vandvagn

han ligger med rygg mot mark
uppskjuten magsäck och skvättande blod
hans hälar har redan somnat in
och hans vett är på ytan utan sitt mod
skriker förlamat efter sin far och mor
han kan inte tänka klart när smärtan tar fart
det känns som någon bitit upp hans mage
och sliter upp såret med sina bara händer
han ligger och skakar när kylan bakar ett snöbröd
på hans öppna sår
han rår inte på att säga nåt till sitt försvar
han ligger kvar på marken i krigets sal
tappat talförmågan men skulle ändå inte våga
säga nåt till sin vän om vad som hänt

och för bara tio minuter sen
sprang han omkring på fältet och välte folk med skott
från magasin, skott som träffar, skapar afasi,
total smärta eller annat som häftar.




Fri vers av fönster
Läst 218 gånger
Publicerad 2009-02-13 07:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fönster
fönster