Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när det inte snöar denna vinter, så är det ordentligt kallt


VINTER KYLA

Ljuset börjar återvända mer och mer,
ute den här morgonen är det kallt, minus
21 grader

Inne i min lägenhet vill det heller inte bli
varmt, sätter på mig en tjockare tröja, och
hoppas att jag blir lite varmare, det är bara
16 grader varmt

Elementen är glödheta, det känns som
kylan kryper in genom väggarna

Jag ser ut genom fönstret, det är vackert
det gnistrar som kristaller i snön, när solens
strålar träffar den

En kvinna är ute med sina hundar, dom är
många, jag räknar dom, 5 stycken små svarta
pudlar, och en lite större gulaktig, dom vill inte
gärna gå, jag ser hur hon får dra dom fram
i kylan

Jag kommer att tänka på min lilla Ninja, så ont
hon hade i tassarna när det var kallt, hoppade
fram på tre ben, gnällde och ville inte alls vara
ute, dom här pudlarna känner nog precis likadant

Några barn är på väg till skolan, har tjocka sjalar
lindade runt halsen, till och med mössor sitter på
idag

Jag häller upp en kopp kaffe till mig, håller händerna
runt den varma koppen, försöker få lite värme i dom,
stela och kalla är händerna, precis som om jag nyss
kommit in från kylan

Jag har en tvätt tid att passa, så jag gör mig i ordning
för att gå ner i tvättstugan, det blir det säkert varmare
när jag börjar tvätta, det brukar vara varmt där, jag
får hoppas på det, denna kyliga fredag den 13 i månad
februari


anits 13 februari 2009





Övriga genrer av anits VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-13 17:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
O, så levande Du beskriver Din vardag.
Applåd!!!
2009-02-16

  Michaela Dutius
Ja det känns verkligen som att man är där med dig...
du målar din värld och dag med ord så att den börjar leva
Kram
Michaela
2009-02-14

  Elaine.S VIP
Du beskriver allt så levande, rumskänslan
"Elementen är glödheta, det känns som
kylan kryper in genom väggarna"

och lika levande beskriver du vad du med dina
ögon betraktar
"Jag ser ut genom fönstret, det är vackert
det gnistrar som kristaller i snön, när solens
strålar träffar den"

Har sagt det innan och säger det igen...du berättar
så bra om det du möter...med blickar , tankar och känslor
2009-02-13

  Maria T
Skönt att hålla händerna
runt en varm kaffekopp
Fin berättelse om kyla
2009-02-13

  Ronny Berk
en väl formulerad vardags berättelse med djur, natur och kultur,
2009-02-13

    Madeleine Ågren (Maduska)
Trevlig läsning, som vanligt. Själv värmer jag vetekudden och värmer mig med dessa dagar. Det är gött.
2009-02-13

    Ken Cassel
Vilken vacker vardagspoesi du frambringar
Gillas
Applåder

Kramar
:))
2009-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Men snart väntar varmare tider.
Det är bara att hålla ut. Blott en dag, ett ögonblick i sänder.
Och rätt som det är kommer Jesus!
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP