Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanske håller dagen på att ta slut

Tystnaden dånar öronbedövande inuti mitt huvud
ligger på sängen och tittar i taket
har tittat färdigt i väggen för tillfället
så det får bli taket idag

har ett tungt evigt kallt slag i magen
som en tung isande knuten näve
genom magen upp i mellangärdet
hotar hjärtat och andningen
som ett sådant där slag i magen man fick
och delade ut som pojke när man småbråkade
med syskon och kompisar lite på lek

fast nu är det på riktigt
utan början
utan slut

efteråt

står allt stilla
luften, kroppen
hjärtat slår långsamt
och ibland glömmer jag att andas
det enda som är sig likt är
pipandet i öronen och blicken i taket

kanske håller dagen på att ta slut




Fri vers av RogerIvan
Läst 253 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-13 10:53



Bookmark and Share


  Ilona _L
"fast nu är det på riktigt
utan början
utan slut"

Starkt och verkligen isande!
2009-02-13

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!! en extra eloge för mycket snygg titel ovanpå verket!!!
2009-02-13

  Maria Natasja
gillar i synnerhet de sista raderna...och slutklämmen"kanske håller dagen på att ta slut" då kippar jag efter andan en stund...bra skrivet!
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan