Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinden byts

vinden vänder sig
byter långsamt riktning

jag ligger raklång på ryggen och ser upp mot himlen
ser oformliga stackmoln byta skepnad
ser fåglarna flyga söderut igen
ser och ser

daggen har ännu inte torkat upp, trots att det är en bit in på dagen
och under mig känns gräset fuktigt

jag ligger barfota och gräver med hälarna
hyvlar bort gräset och känner jord

upprepar samma mönster med mina fingertoppar
borrar ner naglarna och ryser av jorden som packas hårt
i det spända lilla mellanrummet mellan hud och nagel

och jag ser, ser, ser hur vinden byts




Fri vers av jspoesi
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-18 21:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jspoesi