Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nollsexfemtiosju

Båten glider ljudlöst fram på kanalen
som i kärlekstunneln på Gröna lund

dimman är fast
ljuset är vitt
vattnet är grått

jag ser den från bron
snart är den under mig

jag vågar
hoppar

min döde far styr

jag åker bara med till nästa bro

han säger
du behöver inte vara rädd

tre minuter innan pipsignalen
är jag fri.

tre minuter av läkning och kärlek
i det vita ljuset

det kändes som en evighet.




Övriga genrer av Malin Ringdahl
Läst 336 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-19 10:29



Bookmark and Share


  Marie Arouet
Ooo vad fint. Smala kanaler, och vitt. Och hemkomst en liten stund...
2009-05-17

    baruk
Ännu en suverän dikt. Kanske skulle jag vilja ta bort "kändes som en evighet" mot endast "Evighet". Men det är ju MINA synpunkter. Du skriver som DU skriver och Du har mycket, mycket "eget" att förmedla till "oss andra".
2009-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl