Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag längtar till sol och värme, det är vi säkert många som gör


JAG LÄNGTAR TILL VÅREN

Jag längtar till våren, till vårsolens värmande
strålar, som får mig att känna glädje, värme
och tillförsikt

Jag är så trött på snö och kyla, jag önskar och
längtar, till en dag med sol och värme

Om och när den dagen kommer, ska jag finna
en plats, där solen står högt i skyn, dit ska jag
köra min iglo till bil, se hur isen tinar på den, och
till slut kanske jag äntligen kan öppna min helt
igenfrusna baklucka

En campingstol, får följa med på färden, där
kan jag sitta och låta solen värma mig, lyssna
till fåglarnas sång, känna hur våren tar sin boning
i mig

Det är vad jag sitter och längtar efter, denna
gråmulna och kylslagna dag i februari månad


anits 19 februari 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-19 15:48



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Jag längtar till våren
Vem gör inte det
Det stod i tidningen idag att det är 32 dagar kvar till dess

Kramar
:)
2009-02-19

    sajo
Längtar gör vi alla denna tid. En arbetskamrat sa till mig men ljuset har då i alla fall återvänt på morgonen.

Vi är många som håller med dig. All kyla som stela reumatiska leder ger.

Men att läsa din text om längtan till våren och få följa med dig ut i naturen med campingstolen det skulle jag vilja göra.
2009-02-19

    sunnanvind
Ja..den kommmer nog snart, din dag!:)
2009-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Vintern är som ett enda långt utnötningskrig.
Ändå vet man att en dag är eländet över.
2009-02-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP