Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Min egen figur)


När Skåne blev till Tornedalen.



Tre torn höga mått

och jag blir aldrig mätt på under
jag kan räkna på mina fingrar ditspådda
räkna med att jag fumlar
utan att begrunda
ett begär

något sånär.



När Skåne blev till Tulsa
och öken blev mitt hav
när gässen flög högre
och vassen betades av

avdampade båtar
förlåter
min synd

jag guppar på åar
och blir till aska
i min rymd.



Sju siffror männen älskar

sju vackrar flickor i en ring
jag ville vara den enda med ringen
på näven blev det förgäves

ingenting.



När Tulsa blev till Toronto
då jag bytte en vind
då jag andades iskalla molnfolk
och rökte på drömmar
av snö

då gräset var allt för långt ner
för att någonsin

gro i tö.



Fyra fantastiska drömmar
en verklighet
varje morgon tänder jag veken
och låter stearinet
falla ned.



När Toronto blev till Karlstad
och Karlstad till en hamn
när hamnen min kajuta
uti fantasier försvann

när hösten frös till is
och min stämma inte orkade
instämma sig mer.



När jag gick ner mig
i träsket
och stod där en hel dag
en hel natt
en hel morgon

innan jag kunde vakna
och se.



När träsket blivit törnat

och jag slitit mig ur
när mina knän blev rispor
och mina begränsningar min bur

när jag tog mina vingar
när jag tog min tur

när Skåne blev till Tornedalen
och jag blev till

min egen figur.





Fri vers av Skosnöret
Läst 410 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-22 20:30



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Detta var det mest fantastiska jag läst på mycket länge! Känner det i hela min kropp hur du strävat mot och funnit om inte slutstation så en perrong att stå på. Att du kan finna lugnet i din egen person.
Fridens/Ammie
2009-02-22

  Larz Gustafsson VIP
Inte så långsökt egentligen...
"Femton minuter från Eslöv" är ju en svensk version av Gene Pitneys "24 Hours From Tulsa".
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret