Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
outside another yellow moon punched a hole in the nighttime, yes -tom waits


vår mörkaste timme





jag dog igår, en långsam
död

men mina drömmar behåller trots allt
sin huvudroll
och ditt hår
är skymningen som faller
inatt
och nästa natt igen


¤


det fanns dagar då benen som bar
lovade en väg ut

men nu ligger de avklippta hos dem
jag en gång trodde på

och det fanns nätter
då orden jag skrev
tände en lampa dit flugorna drogs

dit de samlades
för att gemensamt äta av kadavret

och jag hörde dem surra, gud
jag hörde dem viska


¤


men tiden vrider sig,
nu & då & sen
spelar ingen roll längre,
allt är likadant

och jag vet nu
att vår mörkaste timme

är då ljuset
blottar våra avsikter

och ditt hår
inte längre skymmer solen










Fri vers av Robert W
Läst 973 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2009-03-23 18:50



Bookmark and Share


  nattpoesi
dina texter förtjänar publicitet i form av ett officiellt erkännande i min mening
2009-05-02

  Maria Zena Viklund
Ja Robert du gräver dig in i ens innersta och skriver så man gråter du är så jävla bra på det här och jag, jag bara älskar!
2009-03-24

    Melona
fan och förlåt mig,
robert

du skriver så jag gråter, jag vet inte vad det är som känns annorlunda med dig i dina senaste dikter, de äger en ton, ett djup
som känns tungtäktavackert och insiktsfullt, kanske är det jag,
det spelar inte mig så stor roll,

men jag vill borra in mig i dina ord, dricka dem, för de känns inunder huden, kanske att jag en dag kan ge dig en vettig förklaring
till vad det är som känns så starkt, vi får se,

hur som och iallafall, ett stort varmt tack: Tack!
2009-03-24

  lodjuret/seglare VIP
tjusigt hopfogat
2009-03-23

    Lilla fröken söt
du skriver vackert
väldigt

du är något stort!
2009-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W