Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min dotter


Du frågade mig en gång …

 

du frågade mig en gång
om de brända punkter
varför jag biter ihop mina tänder ibland
varför jag slocknas
och tänds igen
lik stjärnorna

 

 

 

och du är den vita pärlan
som växer varsamt under
sitt vackra skal
med många drömmar runt en enda mening
att hur du älskar

Älskade
jorden blir inte rundare
bara för att du springer runt ekvatorn
men du kan
minska tyngdkraften
runt dina mjuka axlar

 

stjärnorna har aldrig förvandlat mörka natten till dag
men de kan visa vägen
och att just solen skapar långa skuggor
i tidiga molnfria himmeldag


var inte rädd
för taggar
älskade
när du söker efter ditt Jag
längs rosornas vackra landskap




Fri vers av Marduk VIP
Läst 527 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-03-03 10:36



Bookmark and Share


  ia VIP
fullkomlig!

applåd och bokmärker!!
2009-04-18

  Tove Meyer VIP
det här var så vackert, som en vägvisning till ett barn som man älskar mer än jorden. underbart.
2009-04-17

    sunnanvind
Helt underbart skrivet!
2009-04-13

    ej medlem längre
Wow underbart skrivet, jag läser o njuter av denna visdom som förmedlas, lucky daughter: )
2009-03-24

  Elaine.S VIP
Fina poetiska ord på vägen, till en dotter...
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Marduk
Marduk VIP