Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett hjärta, 6 cm för stort, grav hjärtsvikt, dessa rader direkt på en servett


Bearbetning 5 Modersgråt.

Klockan är 06.00 Jag hör spolon på andra sidan väggen. Du ser bara mej. På övernattningsbesök och första adventljuset brinner i fönstret. Där och då ammar jag dig. I ditt ansikte droppar tårarna sista gången. Han öppnar dörren, han är ung och blond. Han säger att han ska se till att ingen stör. I ditt ansikte. Linjer kännmärken och kärlek Smeker med pekfingret över din panna. Mitt barn. Sista gången, de vet och jag vet. Medicinerna gör att jag inte längre kan föda dig. Jag som var så glad att jag kunde. Det sista mjölkar jag ut i handuken och den blir alldeles blöt. Modersgråt.




Fri vers av Yrre VIP
Läst 1221 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-02-27 19:07



Bookmark and Share


  Isak VIP
Du väcker så starka känslor- och varje mening, ord och stavelse spelar på alla strängar i själen.
2009-07-25

  Lillasyster F
Blanka ögon ger du mig, ammande mor som jag själv är.
2009-03-31

  "Silver" VIP
Denna text berör mig djupt in i hjärtat! Innehållet talar för sig själv. Bokmärkt favorit.

Betyder bearbetning att texten gjorts om ett antal gånger, eller har det en annan betydelse på ett annat plan? Det skulle inte förvåna mig om texten är väl bearbetad, eftersom den är så precist skriven, så berörande med sina detaljer som glimtar till på rätt ställen. Som det första adventsljuset.
2009-03-15

  Ingmar Hård VIP
Även en man blir djupt berörd.
2009-03-13

  Michaela Dutius
En dikt som kramar om hjärtat hos varje mor...sorgen..så stilla..men så stark
2009-02-27

  Carola Zettergren
Och jag gråter med dig, när jag läser detta!!!
2009-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP