Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smultronkalas

 

I ett
övergivet
vintersolstånd
av illusioner
glimtar
trolskt
äng

innerligt fram
med
fladdrande
lekande fjäril
på skimrande
änglamark

en sinnlig
aftonrodnad
snart fylld
med smultron
trädd på
regnbåge
av strå

en droppe
ömhet
glimmar
idag
och
imorgon

lingontuvors
evighet
som solsken
på solig kust

med doft av
kringla
och maräng
mjuka ord
som
förlåt
bockar ödmjukt
lavendelblå

rosor brister
i nyanser
i karmosinröd
till elfenbensvit
tjärns spegel
lockar
ebenholtssvart
med näckros
i vanilj

där
uppspänd
stjärnhimmel
och sommarbris
i äppelblom
lockar gullunge
att blåsa
videung
till ton av
humlas
så milda surr

en tid vi
så möter
så skimrande
honungslen
längtansfull
livskraft
den vaknar
solvarm
med glädje
och passion

Vi bjuds

smultronkalas




Fri vers av Berit Robin Lagerholm VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-03-02 18:04

Författaren Berit Robin Lagerholm gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Genom orden glider jag in och känner sommarens ljumma vind doften av blommor och grönt. Tack för denna tavla som dina ord målar för mig.

Eva
2009-03-07

    © Birgitta Wäppling VIP
I en skönsjungande ordkavalkad bjuds vi på ett potpurri av trolska toner, som minner om sommaren.
Tack!
2009-03-07

  Tina Q
Underbart!
Kan inte komma på något bättre att säga - UNDERBART!!!!!!!!!!
2009-03-04

    Bodil Sandberg
Herrejsses säger jag bara..så gudomligt fint.. pirr pirr i magen och jag blir alldeles salig där jag sitter..längtan.längtan..efter detta!!!applåder och sparas såklart!!

ps kommer också att tänka på mitt eget smultronställe..i min barndomsby..några mil härifrån Västra Ämtervik..där blev det mången fröjdeligt smultronkalas..ja
2009-03-04

  systeringer
Du får mig att längta så efter det du beskriver så lyriskt, sommarsmultron!
2009-03-03

    ej medlem längre
Detta är konst, kan du inte ge ut nåpgon tjock samling?
2009-03-02

  Elaine.S VIP
Gosar in mig i dina helt sagolika ord som bjuder på en måbrakänsla och alldeles lycklig tänker jag spara den här...tack!
2009-03-02

  Eaglemountains VIP
Helt enkelt underbart att läsa, skapar längtan till sommaren, smaken av smultron mmmmm
2009-03-02

  Jessica Ebbesson
Det svämmar över av sommar i dina ord. Ett riktigt gott kalas!
2009-03-02

  gunillago
Lyssna nu på surret från mitt hjärtas röst; bravo!
Tunga dofter, vimlet av småkräk i luften och skymningens färger = lyrik.
Så trösterikt att läsa i snövädret som är utanför.....
2009-03-02

  Carola Zettergren
ÅÅ helt underbart!!!
2009-03-02

  Fredrik P. VIP
underbar naturlyrik
mästarinna där!
tack!
2009-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Berit Robin Lagerholm
Berit Robin Lagerholm VIP