Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
provar ny form


Det finns ett hål i alla hem






Det finns ett hål
i alla hem

ett hål
där solen tittar in
och människor
alltid längtar ut

Det är väldigt ofta ett stängt fönster
väldigt sällan en öppen dörr

men en vrå
där vi stirrar oss
genom natten

där sömnlösa timmar
alltid ekar ekar ekar
något annats namn

där vi skriver
med ett fuktat finger
mot glaset;





att kärleken
ska vara två tåg
som rusar in i varandra
för att krocka i hög hastighet
för att resa sig på högkant
i balans, men alltid på gränsen




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 609 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2009-03-04 17:31



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Strålande metaforer, och visa ord. Påminde mig också om Gibrans budskap rörande äktenskapet i hans bok Profeten. Fint det här, vännen.
2009-07-14

  Rachel Roth
denna gillar jag...!!
2009-06-01

  Rakel Lorner
Gillar tågen som kolliderar, i balans, på gränsen. Känslig men hoppfull text. Hålen är inte alltid stora, men de finns.
2009-05-31

    deb8
En text som funkar fint och känns så ärlig i sitt betraktande. Männikskors ständiga ensamhet, längtan, rastlöshet och namnen som ekar i universum som små böner om gemenskap. Sen finns det klart en längtan eller ett hål som går bortom tågrälsar oavsett krasch. Tyckte om denna...
2009-05-31

  Mr Lindemann VIP
Jag får faktiskt ändra mening efter en genomläsning till
Hela texten håller faktiskt
Men det sista två stroferna får texten att lyfta
2009-05-30

  lodjuret/seglare VIP
bildspråk är ett bra grepp för att fånga massorna, här gör du just det
2009-05-30

  Mr Lindemann VIP
Den sista strofen säger allt
resten är bara barlast
2009-05-30

    Göte Holmlund
lysande
2009-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia