Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
provar ny form


Om en annan, II




Jag ligger vid kanten
av ett av dina världshav
och undrar hur du egentligen gör
när du väljer

så många existenser du pressat
ur ditt sköte
arvsmassa, förfäder
och en herrens-massa-avkomma
som får sin stund

här

för att lära sig
att inte lida under paniken
av vetskapen;
att vi bara får en liten stund

här


Jag sitter på en plats
där vita liljor
växer fria

flickan på andra sidan bordet
har en ryggrad, liksom jag
men hennes är knäckt
på mitten

när jag dansar långdans
tar hon några sneda steg
över golvet

och hon ser på mig
som hon ser på mig


All den sorg
som skjuter ur dina ögon
vad ville du med den

blev den en defekt
när ditt vara en gång smälte
genom rymder

eller förutsättningen
för?


Jag går på en av dina stränder
sanden silar över fötter
och jag tänker; här och nu
här och nu

är du hatkärlek
svampinfektion, skavsår
och lukta illa

du är fan inte klok
och jag älskar dig

När ska du lära mig att leva
med din jord och vår stund
vår stund på din jord
som ibland är en ensam röd boj
i ett nattsvart vatten

- var är du då?


Jag säger; här och nu
här och nu

är din värld jordgubbar
tivoli och mynta
den är Hans tunga
mot alla mina läppar

din värld är definitivt
när han köper mig en nyckelring
som säger;
”jag vill att nu
ska vara alltid”


Du är cancersvulst, fibromyalgi
och härdsmälta
du är grillfest,
en sommar full av barnkalas

du är ett öppet antikvariat
och all tid i världen


Du är ett passerkort
i en av mina fickor

vilken av dem ska jag välja,
moder jord?




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 793 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-03-04 17:38



Bookmark and Share


  simoncamilo
Ny form, bra form den också. Tänka att du lyckas hålla en sådan enorm styrka Sofia. JAg hade nästan glömt. Nu kommer jag ihåg.
Kram
2009-05-07

  Betraktaren
Åh, det första stycket är ju en enastående liten dikt i sig som jag tänker beundra ett slag. Bra bra bra.

// Z
2009-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia